Badrumsrenovering och Köksrenovering mer populärt än någonsin

Att renovera i sitt hem blir allt vanligare och det är framförallt badrummen och köket som svenskarna helst renoverar. Det är två rum som vi använder mycket och som behöver fräschas upp med jämna mellanrum för att hålla sig säkra och miljövänliga. ROT-avdraget är en faktor som säkerligen medfört att badrums- och köksrenoveringar har ökat de senaste åren samtidigt som ett uppdaterat kök och fräscha badrum ökar värdet på boendet.

Köksrenovering

Inspiration från många håll

För några år sedan fick man inspirationen till renovering av kök och badrum genom att bläddra i tidningar, ett TV-program eller kanske ett besök på hotell. Idag så finns även nätet och sociala medier där vi lätt kan hitta massvis med inspiration på hur vi kan inreda badrummet eller köket som till exempel Instagram och Pinterest. Utöver det finns YouTube där du kan hitta allt från inredningstips till hur du renoverar hemma själv och även bloggar som handlar helt eller delvis om renovering. Denna uppsjö av inspiration har säkert medfört att fler gör slag i saken och renoverar i hemmet. Nedstedts byggtjänst har många broschyrer för badrumsrenovering stockholm som du kan kika igenom.

Vad ligger bakom ökningen?

Förutom ökningen på inspirationskällor finns det flera anledningar till att vi svenskar renoverar mer än någonsin. Sedan ROT-avdraget infördes kan man se en trend där renoveringsjobben ökat och då särskilt köks-och badrumsrenoveringar. ROT står för Renovering, Ombyggnad och Tillbyggnad och innebär för närvarande en skattereduktion på 30 procent av arbetskostnaden med ett tak på 50 000 kronor om året.
Det finns också många fördelar med att renovera badrummet och köket med en viss regelbundenhet. För det första så ökar ett nytt och modernt kök och fräscha badrum värdet på ditt boende. Det är dessa rum de flesta tittar mest på visningar och är de nyrenoverade inom ett visst åldersspann så är det nästan alltid ett plus. De flesta seriösa renoveringsföretag erbjuder idag garanti på köksrenovering eller badrumsrenovering vilket är en trygghet som också medför att fler vågar satsa på en renovering.

Trendigt badrum

ROT – en politisk fråga

Även om ROT-avdraget är mycket populärt bland flera, inte minst de som vill renovera, så finns det de som vill slopa det helt. Den sittande regeringen gick på val att slopa ROT, men hittills har de enbart sänkt skattereduktionen från 50 till 30 procent. Vad en avskaffande skulle innebära för branschen är svårt att säga men sannolikt så skulle renoveringsjobben minska, om en något. Kanske passar man på att renovera så länge det varar?

Modernt badrum